Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bavel vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Bavel? Het is een comfortabele verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform check je uitgebreide informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bavel!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-bavel-4859

Vloerverwarming laten leggen in Bavel

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Met die beslissing is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder verduidelijken we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer, berging / schuur, gang. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare soorten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, laminaat, parket, PVC, vinyl, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Bavel eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon bieden we 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Alphen-Chaam en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming vakmannen omgeving Bavel

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. Hieronder vind je meer info over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Bavel.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Remeha, Vaillant, Nefit, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, Magnum, Therminon, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Bavel

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Bavel

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Bavel.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een duurzame wijze warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bavel variëren tussen de €1275,00 – €2175,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. allemaal aspecten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bavel (update maandag, 4 maart 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€765 – €795
20 m2€950 – €1225€1125 – €1500
40 m2€2350 – €2875€2675 – €3200
65 m2€3825 – €4475€4000 – €4850
85 – 90 m2€5100 – €5675€5675 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, noppenplaten, verdeler, wapening, pompschakelaar, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Belangrijk: enkele soorten hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna verstrekken we stapsgewijs de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bavel? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Strijbeek, Chaam en Galder.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Alphen-Chaam kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.alphen-chaam.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Bavel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.475 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.600 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het gekozen systeem, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bavel, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 4859.

Plaats een reactie