Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ulvenhout vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Ulvenhout? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site delen we uitgebreide informatie over de meest toegepaste typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ulvenhout!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-ulvenhout-4858

Vloerverwarming laten leggen in Ulvenhout

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Op die manier heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, keuken, gang, slaapkamer, toilet. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende types zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een infrarood product nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, vinyl, tegels, tapijt, linoleum, parket. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Ulvenhout vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon delen we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Alphen-Chaam en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming specialisten regio Ulvenhout

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In de lijst hierna tref je aanvullende informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Ulvenhout.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Magnum, Therminon, WTH, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Ulvenhout

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Ulvenhout

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ulvenhout.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ulvenhout liggen op gemiddeld €1025,00 – €2400,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. verschillende facetten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die de prijzen bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de legwijze en de mate van afwerking. In de volgende weergave kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ulvenhout (update maandag, 22 juli 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €745€770 – €790
25 m2€950 – €1300€1075 – €1550
45 – 50 m2€2225 – €2750€2575 – €3200
65 – 70 m2€3800 – €4400€4025 – €4775
80 – 90 m2€5175 – €5750€5750 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler, draadmatten, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Notitie: enkele types zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of showroom. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok bieden we stapsgewijs de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ulvenhout? Hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Galder, Bavel en Dorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Alphen-Chaam is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.alphen-chaam.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Ulvenhout?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.250 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €6.500 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het gekozen systeem (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het soort installatie, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ulvenhout, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4858.

Plaats een reactie