Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwerkerk aan den IJssel vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Nieuwerkerk aan den IJssel? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je uitgebreide informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwerkerk aan den IJssel!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-nieuwerkerk-aan-den-ijssel-2910

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwerkerk aan den IJssel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Daardoor heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, woonkamer, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, gang. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende types zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, PVC, linoleum, vinyl, tegels, parket. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Nieuwerkerk aan den IJssel alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) delen wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Zuidplas en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Nieuwerkerk aan den IJssel

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema bekijk je meer uitleg over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wint aan terrein in Nederland. In situaties als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Nieuwerkerk aan den IJssel.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Intergas, Vaillant, ATAG, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Magnum, Technea, Therminon, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Nieuwerkerk aan den IJssel

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Nieuwerkerk aan den IJssel

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwerkerk aan den IJssel.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwerkerk aan den IJssel schommelen tussen de €1150,00 – €2000,00. De precieze kosten komen tot stand door allerlei zaken. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwerkerk aan den IJssel (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€760 – €795
25 m2€925 – €1200€1000 – €1450
40 – 45 m2€2300 – €2775€2600 – €3400
65 – 70 m2€3825 – €4400€4200 – €4775
80 – 90 m2€5150 – €5700€5675 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, wapening, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, verdeler en arbeid (provincie Groningen).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Let op: bepaalde soorten geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok bekijk je samengevat de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwerkerk aan den IJssel? Op deze pagina vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Ammerstol, Krimpen aan de Lek en Bergambacht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Zuidplas kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.zuidplas.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwerkerk aan den IJssel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.125 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.450 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van de geselecteerde installatie (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwerkerk aan den IJssel, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2761, 2910, 2911, 2912, 2913, 2914.

Plaats een reactie