Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Valkenburg vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Valkenburg? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die jouw vloer opwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform bieden wij bruikbare informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Valkenburg!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-valkenburg-6300

Vloerverwarming laten leggen in Valkenburg

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, gang, keuken, toilet, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende systemen zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, tapijt, linoleum, PVC, vinyl, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Valkenburg zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail krijg je offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Katwijk en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Valkenburg

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem heeft te maken met velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In het onderstaande blok bekijk je aanvullende informatie over de diverse soorten en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds populairder. In situaties bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Valkenburg.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, ATAG, Intergas, Nefit, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, WTH, Warmup, Magnum, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Valkenburg

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Valkenburg

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Valkenburg.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Valkenburg liggen rond de €1275,00 – €2475,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allerlei werkzaamheden. Om te beginnen is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Valkenburg (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€770 – €810
20 m2€825 – €1250€975 – €1500
40 – 45 m2€2275 – €2900€2500 – €3250
65 m2€3850 – €4400€4200 – €4775
85 m2 +€5200 – €5675€5725 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Disclaimer: sommige afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema vind je kort en bondig meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Valkenburg? Op deze pagina delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Vijlen, Schin op Geul en Elkenrade.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Katwijk kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.katwijk.nl). Voor duurzamere producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Valkenburg?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €850 voor 10-15 m2 tot wel €5.000 voor 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van de gewenste installatie (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het gekozen systeem, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Valkenburg, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2235, 6300.

Plaats een reactie