Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zevenhuizen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Zevenhuizen? Dit is een slim verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina check je praktische informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Zevenhuizen!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-zevenhuizen-2761

Vloerverwarming laten leggen in Zevenhuizen

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Door die keuze ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan omlijnen we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld woonkamer, berging / schuur, keuken, badkamer, gang, slaapkamer. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare producten zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen is een infrarood product ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een basis dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, laminaat, linoleum, tapijt, tegels, parket. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Zevenhuizen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail delen we een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Zuidplas en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Zevenhuizen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In het onderstaande blok delen we meer informatie over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Vooral bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Zevenhuizen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Vaillant, ATAG, Intergas, AWB.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Magnum, Technea, WTH, Therminon0Zevenhuizen

  Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Minder geschikt voor grote ruimtes.
  • Een gunstige korte opwarmtijd.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Zevenhuizen

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Zevenhuizen.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een slimme wijze warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zevenhuizen kost globaal gezien tussen de €1100,00 – €2375,00. De definitieve prijzen komen tot stand door verschillende facetten. Allereerst maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige factoren die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zevenhuizen (update maandag, 4 maart 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€775 – €780
20 m2€900 – €1250€1000 – €1625
50 m2€2275 – €2875€2500 – €3275
65 – 70 m2€3775 – €4400€4175 – €4700
80 – 90 m2€5100 – €5750€5500 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapening, verdeler, tackerplaten en uurloon (provincie Groningen).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Let op: meerdere vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna vind je een toelichting / praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zevenhuizen? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Gelderswoude, Boskoop en Benthuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Zuidplas kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.zuidplas.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zevenhuizen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.275 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.500 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste model (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het gekozen product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zevenhuizen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 2760, 2761, 9354.

Plaats een reactie