Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Blokker vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Blokker? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal vertellen we je praktische informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Blokker!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-blokker-1695

Vloerverwarming laten leggen in Blokker

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Daardoor ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan toilet, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, keuken, gang. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen modellen zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, parket, vinyl, tegels, tapijt, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Blokker zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) sturen we offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Hoorn en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming specialisten nabij Blokker

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de kostenindicatie. Hieronder tref je details over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Blokker.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Intergas, ATAG, Vaillant, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, WTH, Therminon, Warmup, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Blokker

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Blokker

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Blokker.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een goedkope manier warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Blokker kost globaal gezien tussen de €1300,00 – €2050,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van diverse zaken. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In het volgende schema vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Blokker (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€760 – €790
25 m2€800 – €1300€1150 – €1625
50 m2€2200 – €2875€2550 – €3325
60 m2€3850 – €4450€4100 – €4800
90 m2 +€5125 – €5775€5725 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, wapening, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: sommige afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder lees je overzichtelijk de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Blokker? Onderstaand check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Hauwert, Oosterblokker en Zwaag.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Hoorn kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.hoorn.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Blokker?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.125 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.450 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het gewenste model (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het type product, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Blokker, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1695.

Plaats een reactie