Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Moordrecht vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Moordrecht? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website ontdek je veel info over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Moordrecht!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-moordrecht-2811

Vloerverwarming laten leggen in Moordrecht

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Daardoor is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, gang, badkamer, toilet. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire installaties zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, tapijt, linoleum, vinyl, parket, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Moordrecht zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail sturen wij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Zuidplas en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming specialisten regio Moordrecht

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past hangt af van een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna lees je aanvullende info over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Moordrecht.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, AWB, ATAG, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, Technea, e-Heat, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Moordrecht

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Moordrecht

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Moordrecht.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een innovatieve manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Moordrecht liggen op gemiddeld €1125,00 – €2250,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door diverse aspecten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de lijst hierna tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Moordrecht (update donderdag, 23 mei 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€770 – €795
20 – 25 m2€825 – €1225€1075 – €1550
45 m2€2300 – €2825€2650 – €3275
60 – 70 m2€3700 – €4475€4125 – €4875
85 – 90 m2€5250 – €5650€5625 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, wapening, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Groningen).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Notitie: sommige soorten werken minder goed. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand verstrekken we een toelichting / extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Moordrecht? In de tabel hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Boskoop, Stolwijk en Zevenhuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Zuidplas is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.zuidplas.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Moordrecht?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.300 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.000 voor 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het soort model (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gewenste product, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Moordrecht, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2761, 2811, 2840, 2841, 2913.

Plaats een reactie