Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Moerkapelle vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Moerkapelle? Het is een populaire vorm van huisverwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je alles over de beschikbare vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Moerkapelle!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-moerkapelle-2751

Vloerverwarming laten leggen in Moerkapelle

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Zodoende ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de slaapkamer, keuken, woonkamer, berging / schuur, toilet, badkamer. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen producten zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. Soms zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, PVC, laminaat, tapijt, linoleum, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in Moerkapelle vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Zuidplas en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven nabij Moerkapelle

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. Hieronder tref je aanvullende details over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Moerkapelle.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Bosch, ATAG, Vaillant, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Magnum, e-Heat, Technea, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Moerkapelle

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Moerkapelle

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Moerkapelle.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een slimme wijze behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Moerkapelle komen uit tussen de €1300,00 – €1825,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. diverse zaken. Ten eerste is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, het woonoppervlak, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In het volgende schema delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Moerkapelle (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€760 – €800
20 – 25 m2€875 – €1300€1150 – €1625
45 m2€2225 – €2875€2650 – €3275
65 – 70 m2€3800 – €4475€4125 – €4750
85 – 90 m2€5200 – €5650€5700 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Groningen).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Advies: sommige afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand bekijk je kort en bondig extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Moerkapelle? In de tabel hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Benthuizen, Zevenhuizen en s-Gravenzande.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Zuidplas heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.zuidplas.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Moerkapelle?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.425 voor 15 m2 oplopend tot €5.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het geselecteerde model (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door de gekozen installatie, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Moerkapelle, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2750, 2751, 2752.

Plaats een reactie