Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoogerheide vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Hoogerheide? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts bieden wij handige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoogerheide!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-hoogerheide-4631

Vloerverwarming laten leggen in Hoogerheide

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Zodoende weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan delen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld keuken, toilet, badkamer, gang, slaapkamer, berging / schuur. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, vinyl, laminaat, PVC, parket, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Hoogerheide zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) bieden wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Woensdrecht en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming vakmannen omgeving Hoogerheide

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past hangt af van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming bieden we bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Hoogerheide.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Vaillant, Remeha, ATAG, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Technea, WTH, e-Heat, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hoogerheide

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Hoogerheide

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hoogerheide.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoogerheide variëren tussen de €1200,00 tot €1900,00. De geldende tarieven hangen af van verschillende werkzaamheden. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoogerheide (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€775 – €800
25 m2€925 – €1325€1150 – €1550
40 m2€2325 – €2800€2500 – €3350
60 m2€3700 – €4400€4200 – €4725
85 m2 +€5125 – €5800€5550 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, wapening, thermostaat, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Belangrijk: sommige afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder tref je stapsgewijs de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoogerheide? Hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Walsoorden, Huijbergen en Kloosterzande.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Woensdrecht is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.woensdrecht.nl). Voor groene energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hoogerheide?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €825 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.250 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het type product (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het gewenste product, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoogerheide, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4630, 4631, 4641.

Plaats een reactie