Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ossendrecht vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Ossendrecht? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die jouw vloer opwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal delen we alles over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Ossendrecht!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-ossendrecht-4641

Vloerverwarming laten leggen in Ossendrecht

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Met die beslissing is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder verhelderen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan berging / schuur, gang, woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende systemen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, parket, vinyl, linoleum, PVC, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Ossendrecht zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post delen wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Woensdrecht en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming installateurs nabij Ossendrecht

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In het volgende schema tref je praktische informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Ossendrecht.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder risico op barsten.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Bosch, Vaillant, Remeha, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Technea, Magnum, Warmup, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Ossendrecht

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Ossendrecht

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Ossendrecht.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een innovatieve manier warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ossendrecht liggen op gemiddeld €975,00 tot €2325,00. Accurate kostenramingen hangen af van meerdere factoren. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ossendrecht (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€750 – €810
20 m2€800 – €1225€1075 – €1525
45 – 50 m2€2275 – €2775€2500 – €3250
60 – 70 m2€3750 – €4400€4175 – €4875
85 m2 +€5200 – €5650€5750 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Disclaimer: bepaalde afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema lees je samengevat meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ossendrecht? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Hoogerheide, Putte en Ossenisse.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Woensdrecht bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.woensdrecht.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Ossendrecht?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €725 voor 10 m2 tot zeker €5.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het soort installatie (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het type systeem, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ossendrecht, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4640, 4641.

Plaats een reactie