Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Huijbergen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Huijbergen? Het is een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina vertellen we je bruikbare informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Huijbergen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-huijbergen-4635

Vloerverwarming laten leggen in Huijbergen

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Zo mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer, toilet, gang. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest bekende soorten zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, tapijt, PVC, parket, linoleum, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Huijbergen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon delen wij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Woensdrecht en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Huijbergen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem hangt af van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder check je meer info over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Huijbergen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Nefit, Vaillant, ATAG, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Warmup, e-Heat, Magnum, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Huijbergen

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Huijbergen

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Huijbergen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een duurzame manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Huijbergen schommelen tussen de €1150,00 – €1925,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. veel onderdelen. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige zaken die de prijs bepalen: het type systeem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Huijbergen (update zondag, 16 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €720€770 – €810
25 m2€850 – €1275€1125 – €1525
40 m2€2200 – €2800€2525 – €3200
60 – 65 m2€3825 – €4375€4000 – €4725
80 m2 +€5175 – €5750€5600 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Notitie: diverse constructies zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of showroom. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand bieden we overzichtelijk meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Huijbergen? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Ossenisse, Ossendrecht en Walsoorden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Woensdrecht is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.woensdrecht.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Huijbergen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.375 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.550 voor 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het gekozen model (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het geselecteerde product, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Huijbergen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4635.

Plaats een reactie