Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nederhorst den Berg vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Nederhorst den Berg? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts bekijk je alles over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nederhorst den Berg!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-nederhorst-den-berg-1394

Vloerverwarming laten leggen in Nederhorst den Berg

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. In dat geval is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, keuken, gang, badkamer. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende soorten zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Soms kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een cement dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, vinyl, PVC, tegels, parket, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Nederhorst den Berg eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Wijdemeren en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming specialisten regio Nederhorst den Berg

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem is afhankelijk van diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In het volgende schema tref je aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Nederhorst den Berg.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Vaillant, ATAG, Bosch, AWB.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, WTH, Danfoss, Warmup, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Nederhorst den Berg

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Nederhorst den Berg

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Nederhorst den Berg.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een goedkope verwarmen warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nederhorst den Berg variëren tussen de €975,00 tot €2150,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van meerdere onderdelen. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante factoren die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In het volgende blok delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nederhorst den Berg (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€765 – €795
25 m2€825 – €1350€1025 – €1575
40 – 50 m2€2275 – €2875€2525 – €3325
70 m2€3775 – €4475€4150 – €4850
85 m2 +€5100 – €5750€5600 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, wapening, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Disclaimer: sommige constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder verstrekken we overzichtelijk meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nederhorst den Berg? In de tabel hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Abcoude, Baambrugge en Ankeveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Wijdemeren bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.wijdemeren.nl). Voor duurzame installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Nederhorst den Berg?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.125 voor 10 m2 tot zeker €5.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het geselecteerde product (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan de geselecteerde installatie, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nederhorst den Berg, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1394.

Plaats een reactie