Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Breukeleveen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Breukeleveen? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die direct onder de vloer ligt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal check je nuttige informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Breukeleveen!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-breukeleveen-3625

Vloerverwarming laten leggen in Breukeleveen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Zodoende is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan vertellen we je in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, badkamer, toilet, gang, woonkamer, keuken. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste producten zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als tapijt, parket, laminaat, PVC, linoleum, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Breukeleveen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan jouw adres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief bieden we een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Wijdemeren en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installateurs nabij Breukeleveen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok delen we details over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Breukeleveen.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Vaillant, Remeha, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, e-Heat, Therminon, Technea, Warmup0Breukeleveen

  Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Werkt geweldig met zonnepanelen.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Breukeleveen

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Breukeleveen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Breukeleveen liggen rond de €1275,00 – €2275,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van allemaal werkzaamheden. Allereerst maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve keuzes die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In het volgende schema kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Breukeleveen (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€750 – €795
25 m2€925 – €1325€975 – €1575
40 – 50 m2€2200 – €2825€2625 – €3300
70 m2€3775 – €4350€4075 – €4750
80 – 85 m2€5225 – €5650€5725 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, wapening, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Tip: meerdere soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna vind je samengevat de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Breukeleveen? Onderstaand tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Westbroek, Nieuwer Ter Aa en Tienhoven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Wijdemeren is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.wijdemeren.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Breukeleveen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.350 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.000 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type installatie (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het type model, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Breukeleveen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1231, 3625.

Plaats een reactie