Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ankeveen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Ankeveen? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ankeveen!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-ankeveen-1244

Vloerverwarming laten leggen in Ankeveen

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. In die situatie weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de toilet, woonkamer, berging / schuur, keuken, gang, badkamer. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare soorten zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een normale dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, linoleum, laminaat, tegels, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Ankeveen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief bieden wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Wijdemeren en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Ankeveen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze wordt bepaald door een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In het volgende schema vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ankeveen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, Remeha, Nefit, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Warmup, Therminon, Danfoss, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Ankeveen

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Ankeveen

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Ankeveen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een slimme manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Ankeveen komen uit tussen de €950,00 tot €1925,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van meerdere werkzaamheden. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ankeveen (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€770 – €780
20 – 25 m2€950 – €1350€1100 – €1600
40 – 50 m2€2250 – €2900€2550 – €3275
60 – 65 m2€3775 – €4425€4200 – €4850
90 m2 +€5250 – €5675€5675 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, verdeler, wapening, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Let op: enkele vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok verstrekken we in het kort aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ankeveen? In het onderstaande overzicht vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Kortenhoef, Abcoude en Loosdrecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Wijdemeren is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.wijdemeren.nl). Voor duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Ankeveen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.125 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.400 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het type product (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het geselecteerde product, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ankeveen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Hierbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1244.

Plaats een reactie