Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kortenhoef vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Kortenhoef? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina lees je veel info over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kortenhoef!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-kortenhoef-1240

Vloerverwarming laten leggen in Kortenhoef

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Zo heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de woonkamer, toilet, badkamer, keuken, gang, berging / schuur. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare types zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. Soms kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, tegels, vinyl, tapijt, linoleum, PVC. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Kortenhoef zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg je offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Wijdemeren en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Kortenhoef

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok tref je aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Kortenhoef.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Bosch, Nefit, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, WTH, Magnum, Technea, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Kortenhoef

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Kortenhoef

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Kortenhoef.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een slimme wijze warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Kortenhoef liggen op gemiddeld €1225,00 – €2050,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Allereerst is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In het volgende blok bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kortenhoef (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€750 – €800
25 m2€825 – €1300€1150 – €1625
40 m2€2225 – €2875€2650 – €3275
60 – 65 m2€3750 – €4475€4000 – €4750
80 – 85 m2€5200 – €5700€5675 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Tip: diverse afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een professional of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna vind je een toelichting / aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kortenhoef? In het schema hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Ouderkerk aan de Amstel, s-Graveland en Lijnden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Wijdemeren is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.wijdemeren.nl). Voor duurzamere installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Kortenhoef?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €725 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.000 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs kom tot stand door het soort model (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de afwerking en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kortenhoef, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1231, 1240, 1241.

Plaats een reactie