Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Loosdrecht vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Loosdrecht? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform ontdek je praktische informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Loosdrecht!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-loosdrecht-1231

Vloerverwarming laten leggen in Loosdrecht

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Door die keuze is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan badkamer, woonkamer, slaapkamer, gang, keuken, berging / schuur. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare producten zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, parket, PVC, vinyl, tegels. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Loosdrecht zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail ontvang je 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Wijdemeren en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen regio Loosdrecht

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In de volgende bullets bieden we bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Met name als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Loosdrecht.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Bosch, ATAG, Vaillant, Remeha.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, WTH, Warmup, e-Heat, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Loosdrecht

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een korte reactietijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Loosdrecht

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Loosdrecht.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Loosdrecht kost globaal gezien tussen de €1025,00 tot €2475,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van veel werkzaamheden. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Loosdrecht (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €730€755 – €790
25 m2€875 – €1350€1025 – €1600
45 m2€2225 – €2875€2600 – €3250
70 m2€3725 – €4500€4000 – €4875
85 – 90 m2€5100 – €5725€5650 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Notitie: diverse vloeren geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave tref je overzichtelijk de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Loosdrecht? In het onderstaande overzicht tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Lijnden, Kortenhoef en Badhoevedorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Wijdemeren bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.wijdemeren.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Loosdrecht?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.150 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.100 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het soort product (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het type systeem, de ondervloer en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Loosdrecht, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1230, 1231.

Plaats een reactie