Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vroomshoop vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Vroomshoop? Het is een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal vertellen we je nuttige informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Vroomshoop!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-vroomshoop-7681

Vloerverwarming laten leggen in Vroomshoop

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Zo weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld keuken, slaapkamer, woonkamer, gang, toilet, badkamer. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste types zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of vloerafwerking als parket, linoleum, tegels, laminaat, tapijt, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Vroomshoop eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Twenterand en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Vroomshoop

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de lijst hierna bieden we aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Vroomshoop.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, AWB, Nefit, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Danfoss, Therminon, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Vroomshoop

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Vroomshoop

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Vroomshoop.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een voordelige verwarmen warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Vroomshoop liggen op gemiddeld €1025,00 tot €2025,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van allerlei aspecten. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve keuzes die de totaalprijs bepalen: het soort systeem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de volgende weergave krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vroomshoop (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €745€760 – €795
20 – 25 m2€900 – €1325€1025 – €1450
40 m2€2300 – €2800€2700 – €3375
60 – 65 m2€3750 – €4475€4175 – €4850
85 m2 +€5250 – €5725€5675 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Disclaimer: diverse vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of showroom. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder check je stapsgewijs praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vroomshoop? In het schema hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Geesteren, Beerzerveld en Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Twenterand is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.twenterand.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Vroomshoop?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.350 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.100 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het geselecteerde product (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het geselecteerde product, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vroomshoop, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7680, 7681.

Plaats een reactie