Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westerhaar-Vriezenveensewijk vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Westerhaar-Vriezenveensewijk? Het is een slim verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal lees je bruikbare informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Westerhaar-Vriezenveensewijk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-westerhaar-vriezenveensewijk-7676

Vloerverwarming laten leggen in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Op die manier weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder omlijnen we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de badkamer, slaapkamer, gang, berging / schuur, toilet, keuken. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire installaties zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, vinyl, PVC, linoleum, laminaat, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Westerhaar-Vriezenveensewijk op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals postcode en huisnummer, jouw mailadres en telefoonnummer. Per mail sturen wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Twenterand en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming installatiebedrijven regio Westerhaar-Vriezenveensewijk

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. Hieronder vind je aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier kan zeer interessant zijn. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Therminon, Technea, e-Heat, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Westerhaar-Vriezenveensewijk liggen tussen de €1125,00 tot €2425,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Boven alles maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige facetten die prijsbepalend zijn: het soort installatie, de grootte van de kamer, de legwijze en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westerhaar-Vriezenveensewijk (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€750 – €795
20 – 25 m2€800 – €1275€1050 – €1650
50 m2€2275 – €2850€2675 – €3250
65 m2€3800 – €4400€4000 – €4825
80 m2 +€5225 – €5650€5575 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Tip: meerdere soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema tref je in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westerhaar-Vriezenveensewijk? Op deze pagina vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Vriezenveen, Geesteren en Reutum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Twenterand bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.twenterand.nl). Voor duurzamere producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Westerhaar-Vriezenveensewijk?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.500 voor 10-15 m2 tot zeker €6.550 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het type model (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westerhaar-Vriezenveensewijk, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7676.

Plaats een reactie