Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bleiswijk vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Bleiswijk? Het is een slim verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina vertellen we je praktische informatie over de meest toegepaste typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bleiswijk!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-bleiswijk-2665

Vloerverwarming laten leggen in Bleiswijk

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Met een professional ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan specificeren kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, gang, berging / schuur, slaapkamer, badkamer, keuken. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende modellen zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tegels, laminaat, linoleum, tapijt, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Bleiswijk zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) delen we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Lansingerland en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven regio Bleiswijk

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze hangt af van verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en budget. In de volgende bullets bieden we details over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Bleiswijk.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, AWB, Vaillant, Bosch, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, e-Heat, Therminon, Technea, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Bleiswijk

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Bleiswijk

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Bleiswijk.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een goedkope manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bleiswijk kost globaal gezien tussen de €1150,00 – €2175,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van meerdere zaken. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In het volgende schema tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bleiswijk (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€750 – €780
25 m2€850 – €1200€975 – €1650
40 – 45 m2€2350 – €2850€2675 – €3250
65 – 70 m2€3725 – €4400€4100 – €4825
80 – 90 m2€5250 – €5700€5600 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, wapening, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Let op: sommige constructies zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna tref je in het kort de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bleiswijk? In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Berkel en Rodenrijs, Naaldwijk en Delfgauw.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Lansingerland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.lansingerland.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Bleiswijk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €750 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het geselecteerde model (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het type systeem, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Mede door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bleiswijk, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2661, 2665.

Plaats een reactie