Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vriezenveen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Vriezenveen? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform verstrekken we praktische informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Vriezenveen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-vriezenveen-7671

Vloerverwarming laten leggen in Vriezenveen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. In dat geval is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, gang, keuken, berging / schuur, slaapkamer, badkamer. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire keuzes zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of vloerafwerking als tegels, laminaat, tapijt, vinyl, linoleum, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Vriezenveen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post krijg jij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Twenterand en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Vriezenveen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming bieden we meer info over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Vooral bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Vriezenveen.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, ATAG, Bosch, Nefit, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Therminon, Danfoss, WTH, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Vriezenveen

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Vriezenveen

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Vriezenveen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een innovatieve manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Vriezenveen liggen tussen de €925,00 tot €2350,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal factoren. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante facetten die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vriezenveen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €735€755 – €780
20 m2€875 – €1200€975 – €1550
45 – 50 m2€2225 – €2850€2550 – €3300
60 m2€3800 – €4400€4050 – €4725
80 – 90 m2€5175 – €5650€5600 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Tip: enkele vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave lees je in het kort meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vriezenveen? In het gedeelte hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Fleringen, Bruinehaar en Albergen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Twenterand bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.twenterand.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Vriezenveen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €925 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.100 voor 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het gekozen product (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gewenste product, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vriezenveen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7670, 7671, 7672.

Plaats een reactie