Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Geerdijk vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Geerdijk? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd meer ruimte over in je huis! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina vertellen we je nuttige informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Geerdijk!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-geerdijk-7686

Vloerverwarming laten leggen in Geerdijk

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Door die keuze heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan delen we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, keuken, toilet, gang, badkamer, berging / schuur. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende systemen zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tegels, parket, vinyl, tapijt, PVC. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Geerdijk eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) delen we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Twenterand en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming installatiebedrijven nabij Geerdijk

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem heeft te maken met meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok lees je handige informatie over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Geerdijk.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Intergas, Bosch, ATAG, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Therminon, Magnum, Danfoss, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Geerdijk

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Geerdijk

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Geerdijk.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Geerdijk liggen rond de €1275,00 tot €2025,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door meerdere zaken. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Geerdijk (update vrijdag, 24 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €735€765 – €800
25 m2€800 – €1325€1000 – €1650
45 m2€2300 – €2900€2700 – €3200
60 m2€3850 – €4500€4100 – €4725
80 – 90 m2€5225 – €5750€5625 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, thermostaat, verdeler en uurloon (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: meerdere constructies werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok check je een toelichting / de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Geerdijk? Onderstaand vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Vroomshoop, Daarlerveen en Langeveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Twenterand is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.twenterand.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Geerdijk?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €750 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.350 voor 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het gekozen product, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Geerdijk, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7686.

Plaats een reactie