Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Horssen vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Horssen? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina check je handige informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Horssen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-horssen-6631

Vloerverwarming laten leggen in Horssen

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Met die beslissing heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, berging / schuur, keuken, gang, slaapkamer, woonkamer. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende installaties zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, linoleum, tegels, parket, vinyl, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Horssen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon sturen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Druten en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming installateurs omgeving Horssen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema vertellen we praktische informatie over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Horssen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Remeha, ATAG, Nefit, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, e-Heat, Therminon, Danfoss, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Horssen

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Horssen

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Horssen.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een slimme manier behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Horssen komen uit tussen de €1050,00 – €1900,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van diverse facetten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de volgende tabel tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Horssen (update woensdag, 24 april 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€765 – €805
25 m2€825 – €1250€1050 – €1575
50 m2€2200 – €2850€2525 – €3300
60 – 70 m2€3750 – €4350€4200 – €4725
80 m2 +€5100 – €5725€5725 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, verdeler, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, wapening en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Belangrijk: enkele vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand bekijk je stapsgewijs extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Horssen? In het onderstaande overzicht check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Altforst, Batenburg en Maasbommel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Druten bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.druten.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Horssen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.250 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €6.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het type installatie (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type installatie, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Horssen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6617, 6631.

Plaats een reactie