Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dinteloord vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Dinteloord? Het is een slim verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site check je uitgebreide informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Dinteloord!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-dinteloord-4671

Vloerverwarming laten leggen in Dinteloord

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan vertellen we je stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld toilet, badkamer, berging / schuur, keuken, woonkamer, gang. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire soorten zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. In sommige gevallen is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, tapijt, laminaat, vinyl, PVC, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Dinteloord eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post krijg jij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Steenbergen en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Dinteloord

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is hangt af van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok vertellen we meer informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Dinteloord.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Remeha, AWB, Bosch, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Warmup, Technea, Therminon, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Dinteloord

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Dinteloord

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Dinteloord.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een slimme manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Dinteloord schommelen tussen de €1150,00 tot €2500,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. meerdere werkzaamheden. Boven alles wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In het volgende schema verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dinteloord (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€755 – €790
20 – 25 m2€875 – €1200€1075 – €1525
40 – 50 m2€2350 – €2850€2575 – €3300
65 – 70 m2€3750 – €4450€4100 – €4725
85 m2 +€5125 – €5700€5525 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, wapening, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Tip: bepaalde constructies hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna verstrekken we een toelichting / praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dinteloord? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Halsteren, Sint Philipsland en De Heen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Steenbergen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenbergen.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Dinteloord?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €775 voor 10-15 m2 tot zeker €5.250 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het gekozen product (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement hangt af van het type installatie, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dinteloord, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4670, 4671.

Plaats een reactie