Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Heen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in De Heen? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal vind je praktische informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Heen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-de-heen-4655

Vloerverwarming laten leggen in De Heen

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld berging / schuur, keuken, woonkamer, badkamer, toilet, slaapkamer. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, tegels, laminaat, vinyl, PVC, parket. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in De Heen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail sturen wij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Steenbergen en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving De Heen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze hangt af van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de volgende bullets vertellen we meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt steeds populairder. In situaties bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in De Heen.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Remeha, Vaillant, AWB, Nefit.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Warmup, e-Heat, Technea, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in De Heen

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in De Heen

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in De Heen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in De Heen komen uit tussen de €1175,00 tot €1900,00. De geldende tarieven komen tot stand door velerlei factoren. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere zaken die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Heen (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€765 – €800
20 – 25 m2€800 – €1275€1000 – €1525
40 m2€2275 – €2850€2625 – €3200
60 m2€3775 – €4500€4100 – €4775
85 m2 +€5225 – €5775€5725 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, thermostaat, draadmatten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: diverse afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave check je kort en bondig de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Heen? In het onderstaande overzicht delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Ossendrecht, Halsteren en Huijbergen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Steenbergen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.steenbergen.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in De Heen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.400 voor 10 m2 tot zeker €5.900 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door de gewenste installatie, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Heen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4655.

Plaats een reactie