Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuw-Vossemeer vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Nieuw-Vossemeer? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site check je uitgebreide informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuw-Vossemeer!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-nieuw-vossemeer-4681

Vloerverwarming laten leggen in Nieuw-Vossemeer

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Met een professional heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder verduidelijken we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld toilet, slaapkamer, keuken, woonkamer, gang, badkamer. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, PVC, tegels, vinyl, tapijt, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Nieuw-Vossemeer op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan jouw adres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de mail sturen wij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Steenbergen en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming vakmannen nabij Nieuw-Vossemeer

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In de volgende bullets tref je handige informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Nieuw-Vossemeer.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, Intergas, AWB, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Magnum, Warmup, Therminon, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Nieuw-Vossemeer

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Nieuw-Vossemeer

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuw-Vossemeer.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuw-Vossemeer variëren tussen de €1050,00 tot €2125,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van velerlei onderdelen. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die de prijs bepalen: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuw-Vossemeer (update vrijdag, 24 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€760 – €790
20 m2€825 – €1250€1125 – €1450
50 m2€2325 – €2850€2650 – €3275
65 m2€3700 – €4425€4150 – €4875
80 – 85 m2€5175 – €5775€5750 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Tip: sommige constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave vind je een toelichting / meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuw-Vossemeer? Hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Dinteloord, Poortvliet en Lepelstraat.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Steenbergen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.steenbergen.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Nieuw-Vossemeer?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €875 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gewenste systeem (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuw-Vossemeer, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4681.

Plaats een reactie