Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wouw vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Wouw? Het is een type verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina lees je alles over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wouw!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-wouw-4724

Vloerverwarming laten leggen in Wouw

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan gang, woonkamer, badkamer, keuken, toilet, slaapkamer. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, parket, laminaat, PVC, linoleum, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Wouw zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om jouw adres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon delen we gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Roosendaal en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Wouw

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze heeft te maken met meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets vertellen we meer uitleg over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Wouw.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Intergas, Vaillant, AWB, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Technea, Danfoss, Warmup, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Wouw

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Wouw

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Wouw.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw plek op een duurzame manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wouw kost globaal gezien tussen de €1225,00 – €2475,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende facetten. Zo is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die prijsbepalend zijn: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wouw (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€775 – €790
20 – 25 m2€850 – €1225€975 – €1575
40 – 45 m2€2225 – €2825€2650 – €3350
60 – 65 m2€3725 – €4350€4075 – €4775
80 m2 +€5125 – €5725€5550 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, wapening en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: meerdere afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna tref je stapsgewijs praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wouw? In het onderstaande overzicht check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Sprundel, Nispen en St. Willebrord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Roosendaal kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.roosendaal.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Wouw?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.200 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.850 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type systeem (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het type model, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wouw, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4724.

Plaats een reactie