Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heerle vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Heerle? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten check je alles over de diverse soorten vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heerle!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-heerle-4726

Vloerverwarming laten leggen in Heerle

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Met een professional weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, gang, toilet, woonkamer, keuken, slaapkamer. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende soorten zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In veel situaties is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een normale dekvloer of vloerafwerking als PVC, tapijt, laminaat, vinyl, tegels, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Heerle zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Roosendaal en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming specialisten regio Heerle

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de lijst hierna check je meer over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt meer en meer toegepast. In situaties als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Heerle.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, ATAG, Nefit, AWB, Intergas.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Danfoss, e-Heat, Technea, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Heerle

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Heerle

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Heerle.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een voordelige manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Heerle liggen rond de €1200,00 – €2225,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heerle (update vrijdag, 24 mei 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€755 – €795
25 m2€875 – €1275€1050 – €1600
50 m2€2350 – €2775€2625 – €3250
60 – 65 m2€3700 – €4375€4125 – €4800
85 m2 +€5225 – €5750€5725 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, verdeler, thermostaat, wapening, pompschakelaar, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Notitie: enkele vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave delen we overzichtelijk extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heerle? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Nispen, Moerstraten en Wouw.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Roosendaal kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.roosendaal.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Heerle?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €725 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het type model (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het type installatie, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heerle, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4726.

Plaats een reactie