Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wouwse Plantage vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Wouwse Plantage? Het is een comfortabele verwarming die in de vloer is gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal check je uitgebreide informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Heb je interesse? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Wouwse Plantage!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-wouwse-plantage-4725

Vloerverwarming laten leggen in Wouwse Plantage

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de badkamer, woonkamer, toilet, gang, berging / schuur, slaapkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest bekende keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, vinyl, linoleum, tapijt, PVC, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Wouwse Plantage eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om je woonadres, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail ontvang je gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Roosendaal en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming experts omgeving Wouwse Plantage

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In het onderstaande blok check je meer uitleg over de diverse soorten en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wouwse Plantage.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, Intergas, AWB, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Technea, Therminon, WTH, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Wouwse Plantage

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Wouwse Plantage

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Wouwse Plantage.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wouwse Plantage komen uit tussen de €1225,00 tot €1925,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. allemaal facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, de grootte van de kamer, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wouwse Plantage (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €745€755 – €810
20 m2€825 – €1275€1150 – €1475
45 – 50 m2€2225 – €2825€2550 – €3375
70 m2€3825 – €4425€4100 – €4800
80 – 90 m2€5225 – €5650€5750 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, draadmatten, wapening, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Notitie: diverse types zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakkundige installateur of winkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder tref je in het kort aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wouwse Plantage? In het onderstaande overzicht bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Wouw, Heerle en Schijf.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Roosendaal krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.roosendaal.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Wouwse Plantage?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.125 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het type installatie (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het gekozen model, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wouwse Plantage, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4725.

Plaats een reactie