Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wolfheze vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Wolfheze? Vloerverwarming is een verwarmingstype die in de vloer is gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site vertellen we je veel info over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Wolfheze!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-wolfheze-6874

Vloerverwarming laten leggen in Wolfheze

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan adviseren we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, toilet, badkamer, gang. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen soorten zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, tapijt, linoleum, tegels, laminaat, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Wolfheze eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar je woonadres, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail sturen we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Renkum en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming installatiebedrijven nabij Wolfheze

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok check je aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij verbouwklussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wolfheze.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, AWB, Remeha, ATAG, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Danfoss, WTH, e-Heat, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Wolfheze

Een elektrische installatie werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Wolfheze

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Wolfheze.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wolfheze schommelen tussen de €1150,00 tot €2025,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal facetten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele facetten die de prijzen bepalen: het type systeem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wolfheze (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €730€765 – €810
20 – 25 m2€800 – €1250€1100 – €1500
45 – 50 m2€2300 – €2800€2525 – €3250
60 – 65 m2€3800 – €4375€4200 – €4900
90 m2 +€5250 – €5775€5750 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, wapening, thermostaat, draadmatten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Notitie: bepaalde afwerkvloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het schema hierna tref je kort en bondig extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wolfheze? In de tabel hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Heelsum, Deelen en Doorwerth.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Renkum bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.renkum.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Wolfheze?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.400 voor 15 m2 tot gemiddeld €6.100 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het type product, de dekvloer en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wolfheze, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6874.

Plaats een reactie