Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heelsum vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Heelsum? Het gaat om een comfortabele verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website ontdek je praktische informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heelsum!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-heelsum-6866

Vloerverwarming laten leggen in Heelsum

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, gang, woonkamer, slaapkamer, toilet, keuken. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire installaties zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of vloerafwerking als vinyl, laminaat, PVC, tegels, parket, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Heelsum eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mail en jouw 06-nummer. Via de mail sturen wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Renkum en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming experts omgeving Heelsum

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming delen we informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept kan zeer interessant zijn. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Heelsum.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Intergas, ATAG, Bosch, Nefit.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Danfoss, Technea, Magnum, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Heelsum

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Heelsum

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Heelsum.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heelsum liggen rond de €1225,00 – €1850,00. De definitieve prijzen komen tot stand door verschillende onderdelen. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In het volgende blok delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heelsum (update maandag, 15 april 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€755 – €795
20 – 25 m2€825 – €1275€975 – €1625
45 m2€2275 – €2750€2625 – €3400
60 – 65 m2€3725 – €4400€4025 – €4700
80 – 85 m2€5100 – €5725€5750 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, wapening, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen geven de beste prestaties. Advies: enkele types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok lees je in het kort de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heelsum? In het onderstaande overzicht bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Oosterbeek, Heveadorp en Huissen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Renkum kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.renkum.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Heelsum?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.225 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het gewenste product (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het soort installatie, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heelsum, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6866.

Plaats een reactie