Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oosterbeek vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Oosterbeek? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina verstrekken we uitgebreide informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oosterbeek!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-oosterbeek-6861

Vloerverwarming laten leggen in Oosterbeek

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Daardoor heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan verduidelijken we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld keuken, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, toilet, gang. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, tegels, PVC, vinyl, linoleum, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Oosterbeek op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan jouw adres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) ontvang jij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Renkum en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming experts regio Oosterbeek

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming delen we informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Oosterbeek.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Vaillant, Intergas, Nefit, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, WTH, Therminon, Magnum, e-Heat0Oosterbeek

  Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Oosterbeek

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Oosterbeek.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oosterbeek variëren tussen de €1250,00 – €2000,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van allerlei factoren. Zo wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In onderstaande weergave tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oosterbeek (update woensdag, 24 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€750 – €790
20 – 25 m2€800 – €1350€1025 – €1525
40 – 50 m2€2200 – €2775€2550 – €3275
65 m2€3750 – €4350€4175 – €4750
85 – 90 m2€5175 – €5775€5625 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Tip: enkele vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna bekijk je een toelichting / praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oosterbeek? Hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in De Klomp, Doorwerth en Ederveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Renkum is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.renkum.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Oosterbeek?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.425 voor 15 m2 tot zo’n €5.100 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het type model (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het type systeem, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oosterbeek, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6860, 6861, 6862.

Plaats een reactie