Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heveadorp vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Heveadorp? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal vertellen we je nuttige informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heveadorp!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-heveadorp-6869

Vloerverwarming laten leggen in Heveadorp

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Door die keuze heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan keuken, slaapkamer, woonkamer, gang, badkamer, berging / schuur. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen modellen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, vinyl, parket, tapijt, linoleum, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Heveadorp alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post bieden we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Renkum en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming experts regio Heveadorp

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna bieden we nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Heveadorp.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Remeha, Vaillant, Bosch, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Magnum, WTH, Therminon, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Heveadorp

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Heveadorp

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Heveadorp.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een voordelige manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heveadorp kost globaal gezien tussen de €1000,00 – €2500,00. De definitieve prijzen worden bepaald door meerdere aspecten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige factoren die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heveadorp (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€760 – €780
20 – 25 m2€925 – €1200€1000 – €1525
45 – 50 m2€2225 – €2750€2550 – €3375
70 m2€3775 – €4500€4150 – €4875
90 m2 +€5125 – €5750€5625 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, draadmatten, thermostaat en arbeid (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Let op: sommige vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna lees je stapsgewijs praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heveadorp? In het gedeelte hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Doorwerth, Wolfheze en Oosterbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Renkum ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.renkum.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Heveadorp?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.075 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het type installatie (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het soort model, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heveadorp, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6869.

Plaats een reactie