Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bosschenhoofd vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Bosschenhoofd? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform check je handige informatie over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bosschenhoofd!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-bosschenhoofd-4744

Vloerverwarming laten leggen in Bosschenhoofd

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder adviseren we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, woonkamer, toilet, keuken, slaapkamer, berging / schuur. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare soorten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, tegels, linoleum, tapijt, PVC, parket. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Bosschenhoofd zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail krijg jij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Halderberge en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Bosschenhoofd

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze is afhankelijk van diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok tref je meer info over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Bosschenhoofd.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Bosch, Nefit, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, e-Heat, Therminon, Danfoss, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Bosschenhoofd

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Bosschenhoofd

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Bosschenhoofd.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Bosschenhoofd kost globaal gezien tussen de €1200,00 tot €2325,00. De precieze kosten worden bepaald door verschillende onderdelen. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bosschenhoofd (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€765 – €805
20 m2€950 – €1200€950 – €1550
50 m2€2275 – €2825€2700 – €3375
60 m2€3825 – €4375€4175 – €4900
85 – 90 m2€5200 – €5775€5525 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Notitie: sommige types werken minder goed. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand lees je stapsgewijs praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bosschenhoofd? Hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Zegge, Oud Gastel en Oudenbosch.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Halderberge bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.halderberge.nl). Voor verduurzaming installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Bosschenhoofd?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.100 voor 10-15 m2 tot wel €6.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het gewenste model (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bosschenhoofd, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4744.

Plaats een reactie