Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoogwoud vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Hoogwoud? Dit is een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina vertellen we je praktische informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoogwoud!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-hoogwoud-1718

Vloerverwarming laten leggen in Hoogwoud

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de slaapkamer, badkamer, berging / schuur, woonkamer, toilet, gang. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare producten zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tegels, linoleum, laminaat, vinyl, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Hoogwoud op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Opmeer en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming specialisten omgeving Hoogwoud

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is heeft te maken met meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna check je nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Hoogwoud.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Intergas, Bosch, Nefit, Remeha.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, WTH, Technea, Warmup, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Hoogwoud

Een elektrisch model werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hoogwoud

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hoogwoud.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een voordelige manier op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoogwoud liggen rond de €1100,00 – €2125,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van meerdere aspecten. Allereerst maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoogwoud (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€765 – €785
25 m2€875 – €1200€1125 – €1650
40 – 45 m2€2225 – €2850€2650 – €3225
70 m2€3775 – €4475€4150 – €4850
80 – 85 m2€5225 – €5650€5600 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Disclaimer: diverse vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna delen we overzichtelijk de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoogwoud? In het gedeelte hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Obdam, Aartswoud en Hensbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Opmeer kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.opmeer.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hoogwoud?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.400 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.950 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het gekozen model, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoogwoud, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1718.

Plaats een reactie