Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Aartswoud vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Aartswoud? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over de verschillende typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Aartswoud!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-aartswoud-1719

Vloerverwarming laten leggen in Aartswoud

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder vertellen we je stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan badkamer, keuken, slaapkamer, toilet, woonkamer, gang. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende installaties zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, laminaat, PVC, tegels, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Aartswoud zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de mail delen we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Opmeer en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming installateurs nabij Aartswoud

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is heeft te maken met een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de volgende bullets tref je aanvullende info over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Vooral als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Aartswoud.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, Remeha, Nefit, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Warmup, Danfoss, Therminon, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Aartswoud

Een elektrische installatie werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Aartswoud

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Aartswoud.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Aartswoud kost globaal gezien tussen de €1175,00 tot €2400,00. De definitieve prijzen worden bepaald door diverse aspecten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Aartswoud (update zaterdag, 15 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€750 – €790
20 m2€925 – €1325€1075 – €1500
40 – 50 m2€2225 – €2750€2600 – €3325
60 – 70 m2€3800 – €4375€4050 – €4875
85 – 90 m2€5175 – €5700€5700 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, verdeler, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Disclaimer: diverse vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok lees je overzichtelijk meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Aartswoud? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Spanbroek, Broek op Langedijk en Obdam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Opmeer bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.opmeer.nl). Voor duurzamere installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Aartswoud?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.225 voor 15 m2 tot zo’n €6.450 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde product (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het soort systeem, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Aartswoud, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1719.

Plaats een reactie