Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Weere vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in De Weere? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je bruikbare informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in De Weere!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-de-weere-1662

Vloerverwarming laten leggen in De Weere

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Met een professional weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld toilet, badkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken, gang. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. Doorgaans kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een betonvloer of vloerbedekking zoals PVC, parket, tapijt, tegels, laminaat, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in De Weere eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief ontvang jij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Opmeer en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming specialisten nabij De Weere

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In onderstaande opsomming bekijk je meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in De Weere.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Nefit, ATAG, Vaillant, AWB.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, WTH, e-Heat, Warmup, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in De Weere

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in De Weere

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in De Weere.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in De Weere liggen op gemiddeld €1225,00 tot €2400,00. De geldende tarieven worden bepaald door allerlei werkzaamheden. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Weere (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€750 – €810
25 m2€800 – €1200€1000 – €1500
40 m2€2275 – €2775€2500 – €3350
60 – 65 m2€3825 – €4500€4200 – €4850
80 – 90 m2€5150 – €5775€5500 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Advies: diverse constructies geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een professional of showroom. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder verstrekken we kort en bondig aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Weere? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Abbekerk, Opperdoes en Sijbekarspel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Opmeer bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.opmeer.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in De Weere?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €875 voor 10 m2 tot wel €6.500 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gekozen systeem (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Weere, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1661, 1662, 1663.

Plaats een reactie