Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dodewaard vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Dodewaard? Dit is een populaire manier van verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina vertellen we je uitgebreide informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dodewaard!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-dodewaard-6669

Vloerverwarming laten leggen in Dodewaard

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Zo heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de keuken, woonkamer, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, toilet. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In sommige gevallen is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tapijt, parket, laminaat, linoleum, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Dodewaard eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals je woonadres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail delen wij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Neder-Betuwe en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van ervaren vloerverwarming installateurs nabij Dodewaard

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Andere factoren zijn: het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets check je meer informatie over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wint aan terrein in Nederland. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Dodewaard.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Nefit, Bosch, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Danfoss, Technea, WTH, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Dodewaard

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Dodewaard

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Dodewaard.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Dodewaard schommelen tussen de €1275,00 tot €2100,00. De exacte kosten worden bepaald door velerlei zaken. Zo maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, de grootte van de kamer, de legwijze en het type vloerbedekking. In de lijst hierna delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dodewaard (update vrijdag, 14 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€760 – €805
20 – 25 m2€850 – €1250€1025 – €1625
50 m2€2250 – €2800€2700 – €3375
60 – 70 m2€3775 – €4500€4125 – €4850
85 – 90 m2€5150 – €5675€5525 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, verdeler, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Notitie: meerdere types hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Win informatie in bij een vakman of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok delen we stapsgewijs de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dodewaard? Op deze pagina tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Heteren, Zetten en Driel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Neder-Betuwe bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.nederbetuwe.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Dodewaard?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €900 voor 15 m2 tot wel €5.850 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gekozen product (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het geselecteerde product, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dodewaard, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6669.

Plaats een reactie