Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Echteld vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Echteld? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron die direct onder de vloer ligt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal bieden wij praktische informatie over de populaire typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Echteld!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-echteld-4054

Vloerverwarming laten leggen in Echteld

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Met die beslissing heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld badkamer, toilet, woonkamer, keuken, berging / schuur, gang. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen keuzes zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, linoleum, vinyl, parket, tegels, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Echteld eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om jouw adres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail sturen wij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Neder-Betuwe en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving Echteld

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze heeft te maken met allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok lees je handige informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Echteld.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Remeha, Vaillant, ATAG, Bosch.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Magnum, WTH, e-Heat, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Echteld

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Echteld

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Echteld.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Echteld liggen op gemiddeld €1275,00 tot €2400,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere zaken die de prijzen bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Echteld (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€770 – €795
25 m2€900 – €1350€1000 – €1500
40 – 50 m2€2250 – €2750€2550 – €3250
70 m2€3825 – €4425€4000 – €4900
85 m2 +€5150 – €5700€5575 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, wapening, verdeleren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Let op: meerdere constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand vind je stapsgewijs praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Echteld? In het gedeelte hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Ochten, Ophemert en Opheusden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Neder-Betuwe heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.nederbetuwe.nl). Voor groene energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Echteld?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.275 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.000 voor 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het soort systeem (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het gekozen systeem, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Echteld, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4033, 4054.

Plaats een reactie