Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Opheusden vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Opheusden? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten delen we handige informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Opheusden!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-opheusden-4043

Vloerverwarming laten leggen in Opheusden

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Met een professional weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, keuken, toilet, berging / schuur, gang. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste installaties zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tegels, laminaat, vinyl, tapijt, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Opheusden zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om postcode en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Neder-Betuwe en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming experts regio Opheusden

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem heeft te maken met jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In het volgende schema bieden we aanvullende details over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Opheusden.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, ATAG, Intergas, Bosch, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Warmup, e-Heat, Danfoss, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Opheusden

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Opheusden

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Opheusden.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een voordelige manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Opheusden schommelen tussen de €1250,00 tot €2375,00. De exacte kosten worden bepaald door verschillende factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Opheusden (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€760 – €810
20 – 25 m2€800 – €1225€1000 – €1575
45 m2€2225 – €2900€2550 – €3225
60 – 65 m2€3825 – €4400€4175 – €4825
80 – 90 m2€5250 – €5775€5575 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Advies: enkele soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder verstrekken we overzichtelijk praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Opheusden? In het onderstaande overzicht tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Lienden, Ochten en Ommeren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Neder-Betuwe bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.nederbetuwe.nl). Voor vergroenings producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Opheusden?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.375 voor 10 m2 tot wel €5.250 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het gekozen product (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het gekozen model, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Opheusden, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4043.

Plaats een reactie