Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kesteren vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Kesteren? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal vind je handige informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kesteren!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-kesteren-4041

Vloerverwarming laten leggen in Kesteren

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. In dat geval mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, toilet, gang, keuken, slaapkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, PVC, tegels, linoleum, laminaat, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Kesteren eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon krijg jij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Neder-Betuwe en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming vakmannen regio Kesteren

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming bekijk je meer info over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. In situaties als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Kesteren.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Nefit, AWB, Vaillant, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Warmup, Danfoss, e-Heat, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Kesteren

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Kesteren

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Kesteren.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kesteren liggen tussen de €1000,00 – €2275,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. verschillende factoren. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kesteren (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€760 – €790
20 – 25 m2€950 – €1250€1050 – €1475
45 – 50 m2€2250 – €2775€2500 – €3300
60 – 65 m2€3825 – €4500€4025 – €4775
80 – 85 m2€5125 – €5675€5725 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, verdeler, draadmatten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: bepaalde vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna verstrekken we een toelichting / de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kesteren? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Ommeren, Opheusden en Ingen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Neder-Betuwe ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.nederbetuwe.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Kesteren?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €925 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.150 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het gekozen product (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kesteren, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4040, 4041.

Plaats een reactie