Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming IJzendoorn vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in IJzendoorn? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform bieden wij veel info over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in IJzendoorn!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-ijzendoorn-4053

Vloerverwarming laten leggen in IJzendoorn

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Zo weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan omlijnen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan gang, badkamer, berging / schuur, keuken, slaapkamer, toilet. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende keuzes zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, vinyl, tegels, linoleum, laminaat, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in IJzendoorn vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail delen wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Neder-Betuwe en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming installateurs omgeving IJzendoorn

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming tref je aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wint aan terrein in Nederland. Met name bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in IJzendoorn.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, ATAG, AWB, Nefit, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Therminon, Danfoss, WTH, Technea.

Elektrische vloerverwarming in IJzendoorn

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in IJzendoorn

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in IJzendoorn.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in IJzendoorn liggen tussen de €1025,00 tot €2125,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. veel factoren. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in IJzendoorn (update donderdag, 23 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€760 – €790
20 – 25 m2€950 – €1325€1050 – €1625
40 – 45 m2€2250 – €2825€2575 – €3300
65 m2€3850 – €4375€4100 – €4700
85 m2 +€5200 – €5675€5700 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: diverse afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of winkel. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna vind je kort en bondig de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in IJzendoorn? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Opheusden, Echteld en Kesteren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Neder-Betuwe is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.nederbetuwe.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in IJzendoorn?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type model (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het geselecteerde product, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in IJzendoorn, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4053.

Plaats een reactie