Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Jaarsveld vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Jaarsveld? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal vertellen we je nuttige informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Jaarsveld!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-jaarsveld-3413

Vloerverwarming laten leggen in Jaarsveld

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Op die manier is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan specificeren stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de woonkamer, gang, toilet, slaapkamer, berging / schuur, keuken. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, laminaat, vinyl, parket, PVC. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Jaarsveld zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post sturen we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Lopik en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming specialisten nabij Jaarsveld

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de volgende bullets bekijk je meer details over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Jaarsveld.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, AWB, Remeha, Bosch, ATAG.

Natbouwsysteem

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, WTH, Technea, Magnum, Therminon0Jaarsveld

  Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Jaarsveld

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Jaarsveld.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Jaarsveld liggen tussen de €1025,00 – €2250,00. De definitieve prijzen hangen af van diverse factoren. Zo maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige factoren die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Jaarsveld (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€765 – €785
20 m2€800 – €1250€1025 – €1575
40 m2€2200 – €2775€2600 – €3225
60 – 70 m2€3825 – €4375€4000 – €4900
85 m2 +€5225 – €5725€5750 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, thermostaat, wapening en arbeid (provincie Utrecht).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Let op: sommige afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder verstrekken we in het kort de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Jaarsveld? In het onderstaande overzicht bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Benschop, Polsbroek en Giessenburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Lopik kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.lopik.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Jaarsveld?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.150 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.650 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief kom tot stand door het soort model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gekozen systeem, de afwerking en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Jaarsveld, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3413.

Plaats een reactie