Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Snakkerburen vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Snakkerburen? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts lees je veel info over de diverse vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Snakkerburen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-snakkerburen-9083

Vloerverwarming laten leggen in Snakkerburen

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Zodoende is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder omlijnen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de gang, slaapkamer, keuken, woonkamer, toilet, badkamer. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende keuzes zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. Soms kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, parket, vinyl, linoleum, PVC, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Snakkerburen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Leeuwarden en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming vakmannen omgeving Snakkerburen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en budget. In het volgende schema bieden we meer informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Snakkerburen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Intergas, Vaillant, ATAG, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Warmup, Therminon, Magnum, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Snakkerburen

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Snakkerburen

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Snakkerburen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een duurzame manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Snakkerburen komen uit tussen de €1050,00 – €2500,00. De definitieve prijzen komen tot stand door velerlei werkzaamheden. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Snakkerburen (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €725€755 – €810
25 m2€925 – €1300€1075 – €1600
40 – 45 m2€2250 – €2750€2600 – €3225
60 – 70 m2€3850 – €4375€4200 – €4900
80 m2 +€5200 – €5800€5750 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening, verdeler en uurloon (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Belangrijk: diverse afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand lees je stapsgewijs de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Snakkerburen? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Lekkum, Goutum en St.-Jacobiparochie.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Leeuwarden bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.leeuwarden.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Snakkerburen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €750 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.050 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het gekozen model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het type model, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Snakkerburen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9083.

Plaats een reactie