Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lopikerkapel vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Lopikerkapel? Het is een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je alles over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lopikerkapel!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-lopikerkapel-3412

Vloerverwarming laten leggen in Lopikerkapel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Door die keuze weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, gang, toilet, keuken. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare types zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood product ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, laminaat, vinyl, tapijt, tegels, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Lopikerkapel zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon krijg je gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Lopik en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming specialisten regio Lopikerkapel

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming bekijk je nuttige informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Lopikerkapel.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Intergas, Bosch, ATAG, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Danfoss, Therminon, Magnum, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Lopikerkapel

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Lopikerkapel

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Lopikerkapel.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een innovatieve manier behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Lopikerkapel liggen tussen de €1025,00 tot €2225,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Ten eerste is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die prijsbepalend zijn: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lopikerkapel (update donderdag, 23 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €745€755 – €810
20 m2€950 – €1300€1150 – €1625
45 m2€2350 – €2900€2600 – €3375
65 m2€3700 – €4400€4000 – €4750
85 – 90 m2€5150 – €5775€5725 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: diverse vloeren geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna delen we overzichtelijk meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lopikerkapel? Onderstaand delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Giessenburg, Jaarsveld en Wijngaarden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Lopik krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.lopik.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Lopikerkapel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.025 voor 10 m2 tot wel €5.500 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs kom tot stand door het gewenste model (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het gekozen systeem, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lopikerkapel, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3412.

Plaats een reactie