Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Esbeek vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Esbeek? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina check je veel info over de huidige soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Esbeek!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-esbeek-5085

Vloerverwarming laten leggen in Esbeek

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de toilet, keuken, gang, slaapkamer, badkamer, woonkamer. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen soorten zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, parket, tapijt, tegels, linoleum, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Esbeek eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, e-mail en jouw 06-nummer. Per mail delen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hilvarenbeek en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen omgeving Esbeek

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok check je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Esbeek.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha, AWB, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Magnum, Warmup, WTH, e-Heat0Esbeek

  Een elektrische installatie werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Esbeek

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Esbeek.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Esbeek komen uit tussen de €1100,00 tot €1825,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. veel onderdelen. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve facetten die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In het volgende blok tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Esbeek (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €725€755 – €785
20 – 25 m2€825 – €1300€1050 – €1575
40 m2€2300 – €2825€2600 – €3400
65 – 70 m2€3725 – €4500€4150 – €4800
90 m2 +€5200 – €5700€5675 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, wapening, pompschakelaar en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Tip: meerdere types zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna lees je samengevat aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Esbeek? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Haaren, Diessen en Biezenmortel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Hilvarenbeek ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hilvarenbeek.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Esbeek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.125 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.550 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het soort product, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Esbeek, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5081, 5085.

Plaats een reactie