Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haghorst vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Haghorst? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts vind je bruikbare informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Haghorst!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-haghorst-5089

Vloerverwarming laten leggen in Haghorst

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Zo ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer, gang. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende soorten zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, linoleum, parket, laminaat, vinyl, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Haghorst alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief ontvang jij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hilvarenbeek en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Haghorst

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de prijsindicatie. Hieronder vind je aanvullende details over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Met name bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Haghorst.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Intergas, Bosch, Vaillant, Remeha.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Magnum, Technea, Warmup, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Haghorst

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Haghorst

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Haghorst.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een voordelige manier op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Haghorst schommelen tussen de €1300,00 tot €2350,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van veel factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke facetten die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haghorst (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€755 – €780
25 m2€800 – €1300€950 – €1625
40 m2€2200 – €2850€2700 – €3400
60 m2€3750 – €4350€4100 – €4875
80 – 85 m2€5225 – €5725€5550 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, wapening en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Disclaimer: sommige constructies zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave lees je samengevat de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haghorst? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Esbeek, Oost West en Middelbeers en Biest-Houtakker.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Hilvarenbeek krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hilvarenbeek.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Haghorst?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.150 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.800 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het gekozen systeem (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het gewenste product, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haghorst, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5089.

Plaats een reactie