Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Punthorst vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Punthorst? Het is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal lees je alles over de beschikbare vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Punthorst!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-punthorst-7715

Vloerverwarming laten leggen in Punthorst

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan slaapkamer, gang, keuken, toilet, berging / schuur, badkamer. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare keuzes zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. Soms is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, parket, tegels, PVC, tapijt, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Punthorst zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief krijg jij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Staphorst en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Punthorst

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets vind je meer details over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Punthorst.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Nefit, Vaillant, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Danfoss, e-Heat, Therminon, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Punthorst

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Punthorst

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Punthorst.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een voordelige manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Punthorst kost globaal gezien tussen de €1175,00 – €2025,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van veel factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Punthorst (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€765 – €795
20 – 25 m2€950 – €1325€1150 – €1625
45 – 50 m2€2200 – €2750€2600 – €3250
65 m2€3850 – €4500€4150 – €4825
85 m2 +€5100 – €5675€5650 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: meerdere constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder check je stapsgewijs meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Punthorst? In het onderstaande overzicht delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Balkbrug, Vilsteren en Drogteropslagen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Staphorst is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.staphorst.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Punthorst?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.175 voor 15 m2 oplopend tot €6.400 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs is afhankelijk van het type product (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het gekozen model, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Punthorst, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7715.

Plaats een reactie