Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Diessen vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Diessen? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website vind je bruikbare informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Diessen!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-diessen-5087

Vloerverwarming laten leggen in Diessen

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Zodoende mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de gang, slaapkamer, badkamer, woonkamer, toilet, keuken. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest bekende soorten zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. Soms zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tegels, laminaat, tapijt, parket, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Diessen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post delen wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hilvarenbeek en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Diessen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In de volgende bullets lees je meer details over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Diessen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, ATAG, AWB, Bosch, Remeha.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Technea, e-Heat, Magnum, Danfoss, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Diessen

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Diessen

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Diessen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een slimme manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Diessen komen uit tussen de €1300,00 – €1875,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. allemaal factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In het volgende schema krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Diessen (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€750 – €785
25 m2€900 – €1200€975 – €1650
45 – 50 m2€2250 – €2825€2550 – €3250
60 – 65 m2€3725 – €4500€4050 – €4750
90 m2 +€5225 – €5650€5550 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, wapening, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Disclaimer: enkele constructies zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna lees je stapsgewijs de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Diessen? In het onderstaande overzicht tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Biest-Houtakker, Haghorst en Haaren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hilvarenbeek is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.hilvarenbeek.nl). Voor groene oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Diessen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.350 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van de geselecteerde installatie (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het geselecteerde systeem, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Diessen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5087.

Plaats een reactie