Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoeven vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Hoeven? Vloerverwarming wil zeggen een populaire manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten bieden wij praktische informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoeven!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-hoeven-4741

Vloerverwarming laten leggen in Hoeven

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Door die keuze ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de toilet, badkamer, gang, keuken, berging / schuur, slaapkamer. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen soorten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, parket, tegels, PVC, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hoeven alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail delen we een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Halderberge en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming experts nabij Hoeven

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In het onderstaande blok bekijk je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Hoeven.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Remeha, Bosch, Nefit, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Magnum, WTH, e-Heat, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Hoeven

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hoeven

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hoeven.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoeven liggen rond de €1150,00 – €2250,00. De uiteindelijke kosten hangen af van allerlei aspecten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige onderdelen die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoeven (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €730€755 – €795
20 – 25 m2€900 – €1275€1025 – €1500
45 m2€2350 – €2825€2500 – €3250
65 m2€3750 – €4350€4175 – €4775
90 m2 +€5200 – €5650€5575 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, verdeler, thermostaat, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Disclaimer: meerdere vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna vind je een toelichting / de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoeven? Hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Oudenbosch, Bosschenhoofd en Moerstraten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Halderberge is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.halderberge.nl). Voor duurzame installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Hoeven?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €800 voor 10 m2 tot zeker €5.300 voor 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van de gekozen installatie (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het type installatie, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoeven, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4740, 4741.

Plaats een reactie