Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudenbosch vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Oudenbosch? Dit is een type verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je veel info over de hedendaagse soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oudenbosch!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-oudenbosch-4731

Vloerverwarming laten leggen in Oudenbosch

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. In die situatie heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld gang, woonkamer, toilet, slaapkamer, badkamer, berging / schuur. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire producten zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, vinyl, tapijt, tegels, parket, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oudenbosch vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Halderberge en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming vakmannen regio Oudenbosch

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de lijst hierna lees je informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Oudenbosch.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Remeha, ATAG, Nefit, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Warmup, WTH, Therminon, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Oudenbosch

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Oudenbosch

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Oudenbosch.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudenbosch liggen rond de €1200,00 – €2100,00. De uiteindelijke kosten hangen af van velerlei aspecten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudenbosch (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €730€775 – €785
20 – 25 m2€850 – €1225€1125 – €1650
40 m2€2200 – €2800€2575 – €3225
65 m2€3825 – €4450€4125 – €4875
85 – 90 m2€5175 – €5775€5675 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, verdeler, wapening, noppenplaten en uurloon (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Let op: diverse soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder vind je kort en bondig praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudenbosch? In het onderstaande overzicht bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Heerle, Zegge en Wouwse Plantage.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Halderberge kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.halderberge.nl). Voor duurzamere producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Oudenbosch?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €875 voor 10 m2 tot zo’n €6.150 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt bepaald door het gewenste systeem (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het soort product, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudenbosch, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4730, 4731, 4751.

Plaats een reactie